Wilma Uhlin är svartvit kommande säsong!

13 Maj 2024

Mittfältaren Wilma Uhlin är klar för en ny säsong i Sandvikens AIK.

Wilma har precis slutfört sitt tredje och sista år på mäklarutbildningen i Gävle och nu väljer hon att förlänga sitt kontrakt ytterligare ett år i SAIK Bandy.

- Jag har haft många olika beslut att landa i vad det gäller jobb och vilken stad jag skulle bosätta mig i, så det har varit flera utomstående faktorer som har behövt lösas för att bandyspel över huvud taget ska vara aktuellt. Nu har jag landat i att flytta tillbaka till Falun där jag har min familj och även fått jobb så det känns bra, säger Uhlin.

Uhlin kom in i laget efter jul, då hon spenderade första halvan av säsongen på att plugga i Italien.

- Jag tror att det var behövligt för min del att ha en liten paus från bandyn och ladda batterierna. Jag har haft problem med hälsan under de senaste åren och nu med facit i hand så är jag glad att jag tog det beslutet. Jag tror att det gjorde mig gott med en paus för jag kände mig piggare och jag hade mer energi än tidigare säsonger, trots mindre timmar på is. Jag var lite förvirrad när jag kom in mitt under säsongen med så pass många nya i laget men det mesta var sig likt och jag fick ett varmt välkomnande när jag kom hem.

- Säsongen var jätterolig och vi var verkligen med bland topplagen på en nivå som vi inte varit innan. Vi har många bra spelare i laget och om vi jobbar vidare på det vi byggt upp så kommer vi att bli farliga i vinter. Mina förhoppningar är att vi kommer kunna ta ytterligare ett kliv framåt och ta oss hela vägen till final.

 

Rafi Markarian om Uhlins förlängning:

Wilma är en otroligt teknisk spelare med en bra blick förspelet. Hon kom in i säsongen sent och blev en stor tillgång till laget. Hon har erfarenhet av landslagsspel under alla hennes ungdomsår och hon har verkligen visat vilka kvaliteter hon besitter. Wilma tog stora kliv under säsongen och det kommer att bli spännande att se hennes fortsatta utveckling i vinter.

Senaste nyheter