Bandyskolan

Bandyskolan är det perfekta tillfället för barn i åldern 4–8 år, oavsett kön, som vill utforska skridskoåkning och bandy i en atmosfär av lek och glädje

Bandyskolan

Bandyskolan är det perfekta tillfället för barn i åldern 4–8 år som vill utforska skridskoåkning och bandy i en atmosfär av lek och glädje. Genomförd av dedikerade ledare från både herr- och damlag samt ungdomssektionen, äger aktiviteten rum antingen i den välutrustade Göransson Arena eller utomhus på Jernvallen.

Bandyskolan har varje år lockat hundratals deltagare och skapat en glädjefylld atmosfär under veckorna det pågår. Under träningarna fokuserar vi primärt på att lära barnen skridskoåkning, där grundläggande färdigheter som dribbling, passning och skott också introduceras för de som är intresserade. För de allra yngsta eller de som kanske känner sig osäkra tillhandahåller vi sparkar som stöd. Bandyskolan sätter tonvikten på lek och rörlighet, och vi strävar efter att inkludera alla barn utifrån deras egna förutsättningar. Deltagarantalet brukar vara jämnt fördelat mellan pojkar och flickor.

Vår strävan är att bandyskolan inte bara ska vara en introduktion till skridskoåkning och bandy utan också ett tillfälle för barnen att utveckla viktiga motoriska och sociala färdigheter. Vi tror på värdet av att skapa en positiv och inkluderande miljö där varje barn känner sig välkommet och uppmuntrat att utforska sin potential.

Fakta bandyskolan 2024

Bandyskolan pågår under lördagar kl 10:00-11:00 med start 14 oktober under 16 tillfällen till och med vårterminens slut.
Säkerhet är av högsta prioritet, vilket återspeglas i det obligatoriska användandet av hjälm för alla deltagare, medan barnen rekommenderas att använda gallerhjälm och halsskydd. För de som saknar egen utrustning finns möjligheten att låna.
Som en del av deltagandet tilldelas varje barn en tröja och en klubba för att skapa en känsla av gemenskap och tillhörighet.
Vi strävar efter att göra bandyskolan så tillgänglig som möjligt genom att hålla egenavgiften på en låg nivå, vilket möjliggör för så många barn som möjligt att delta. Avgiften är i år 500 kr för hela säsongen och betalas via anmälningsformuläret.

Vi välkomnar alla aktiva som medlemmar i SAIK Bandy där försäkring ingår.
Anmälan för bandyskolan 2024/2025 öppnar när säsongen närmar sig.

Genom bandyskolan skapar vi inte bara en grund för framtida bandyspelare utan även en plattform där barn kan bygga vänskapsband, utveckla självförtroende och uppleva glädjen av fysisk aktivitet. Det är en investering i barnens fysiska och sociala utveckling, och vi är stolta över att vara en del av denna resa.

För mer information, vänligen kontakta Elin Ivarsson på elin.ivarsson@saik.com.

Varmt välkomna!

Bandyskolan

Bandyskolan är en plats där unga entusiaster får chansen att utforska och utveckla sin passion för bandy. Genom välstrukturerade träningar och lekfulla övningar lär sig barnen grunderna i bandyspelet samtidigt som de får utlopp för sin energi och bygger upp sitt självförtroende. Under ledning av erfarna tränare och med fokus på både individuell skicklighet och lagarbete, erbjuder bandyskolan en rolig och utmanande miljö där barnen kan växa både som idrottare och som individer.

imageimageimageimageimage