Högbolägret

Högbolägret – ett årligt sommarläger som arrangerats av SAIK Bandy i över 40 år

Högbolägret
Mer än bara bandy

Högbolägret

En av sommarens höjdpunkter är SAIK:s Högboläger, som vi har arrangerat i över 40 år. Lägret inleds traditionellt strax efter midsommar och sträcker sig över två veckor, med nya deltagare varje vecka. Vårt mål är att erbjuda alla, oavsett bakgrund, en positiv start på sommaren och möjligheten att knyta nya vänskapsband.

Under sommaren 2024 går Högbolägret av stapeln under veckorna 26 och 27 och består som vanligt av flera olika roliga aktiviteter. Lägret genomförs på natursköna Högbo Bruk strax utanför Sandviken, bussning till och från Sandviken och Högbo ingår som en del av upplevelsen.

Det finns totalt 120 platser per vecka och deltagarna fördelas på fem olika grupper. För att säkerställa en trygg och givande upplevelse finns 15–20 ledare i åldern 16–20 år, som delar på ansvaret för grupperna. En viktig ambition är att göra Högbolägret tillgängligt för så många som möjligt, oberoende av ekonomiska och etniska förutsättningar. Egenkostnaden hålls låg, och deltagarna ges möjlighet att interagera med andra kulturer än sin egen.

Högbolägret

Mål med Högbolägret:
Högbolägret
strävar också efter att främja deltagarnas personliga utveckling. Målet är att de ska lära känna sig själva och utveckla förmågan att möta livets utmaningar på ett etiskt, moraliskt och socialt acceptabelt sätt. Ledarna genomgår särskild utbildning för att kunna stödja och vägleda deltagarna i denna process. På Högbolägret handlar det inte bara om aktiviteter och lek, utan om att skapa minnen och lära sig värdefulla livslektioner i en inkluderande och trygg miljö. Högbolägret är en viktig del i vår verksamhet och lockar varje år hundratals deltagare. Lägret skapar mycket glädje både för deltagare och ledare.

Mål med högbolägret

Fakta Högbolägret 2024
Målgrupp:

Skolbarn mellan 7–13 år, barn födda 2011–2016, främst till barn boende i Sandvikens Kommun.
Tid och datum:
Dagläger mellan kl. 09.00-15.30, måndag-fredag under vecka 26 och 27.
Plats:
Högbo Bruk, utanför Sandviken.
Antal platser:
Totalt 120 platser per vecka fördelade på fem olika grupper.
Transport:
Buss från Jernvallen/parkeringen vid Göransson Arena varje dag, med möjlighet till på- och avstigning även vid Sandbacka Park och Syntronic.
Kostnad:
750 kr/vecka, inkluderar en veckas roliga aktiviteter, lunch, t-shirt och transport till och från Högbo. För mer information, vänligen kontakta Elin Ivarsson på elin.ivarsson@saik.com.
Vi ser fram emot ännu en fantastisk sommar!

fakta högbolägret

Högbolägret 2023

Högbolägret 2023 blev en minnesvärd vecka för alla deltagare mellan 7–13 år. Med roliga aktiviteter och nya vänskapsband skapades en engagerande och lärorik miljö på Högbo Bruk utanför Sandviken. Transporten var smidig med buss från olika platser i kommunen. Aktiviteterna var varierade och inkluderade allt från bollsport och hälsogymnastik till utflykte