Välkommen tillbaka till Sandvikens AIK, Albin Bjerkegren!

29 April 2024

Albin Bjerkegren är tillbaka i Sandvikens AIK efter två säsonger i Motala.

- Jag har många fina minnen härifrån och det känns väldigt roligt att vara tillbaka, säger Albin.

Säsongen 2021/2022 var senast Albin representerade SAIK och därefter lämnade han för Motala där han blev kvar i två säsonger.

- När jag var i Sandviken senast så hade jag en jobbig säsong med sjukdom men nu har jag tagit mig tillbaka därifrån och tagit steg i min utveckling. Jag har också under dessa två säsonger samlat på mig mer rutin som jag kommer att ha nytta av.

- Läkarna trodde senast jag var här att jag hade MCD (minimal change disease) men det visade sig vara något annat. Jag har fått ny medicin nu som har gjort att det har blivit bättre och bättre och nu äter jag 2,5 mg kortison varannan dag. När det var som värst åt jag 70 mg varje dag så det är betydligt mycket bättre och det är så skönt att kroppen orkar mer nu.

Motala meddelade förra veckan att de drar sig ur Elitserien, något som var ganska väntat.

- Tyvärr har man känt vart det har varit på väg när det var svårt att locka nya spelare och de inte har någon hall. När det blev helt klart att de skulle dra sig ur så bestämde jag mig helt att flytta. Jag som spelare har större krav på mig själv än att spela i division ett.

Nu är Albin tillbaka i SAIK Bandy och Sandviken.

- Jag har spelat med en hel del spelare i laget men det är också en del nya ansikten så det ska bli jätteroligt. Jag hoppas att jag kan bidra med mitt passningsspel och spelförståelse samt att sätta mina lagkamrater i bra lägen, avslutar Albin.

Rafi Markarian om Albin Bjerkegren:

Albin är en spelare med en hög spelförståelse, fin passningsklubba och en riktig lagspelare som har kvalitéer offensivt så väl som defensivt. Albin hade det tufft med sin sjukdom senast han var här men nu mår han mycket bättre och han kommer att leverera på hög nivå från start är jag övertygad om. En härlig kille som kommer att passa bra in i gruppen och vara bland de mer rutinerade trots att han endast är 24 år fyllda.

Senaste nyheter