Välkommen Lucas Dalin till SAIK Bandy!

10 April 2024

Mittfältaren Lucas Dalin har skrivit på ett tvåårskontrakt med Sandvikens AIK.

Lucas är fostrad i Hammarby och spelade senaste säsongen i IFK Rättvik. Nu är han klar för SAIK Bandy.

- Det är stort att en förening som Sandviken hör av sig och jag kände direkt att det var intressant. Den sportsliga satsningen som föreningen gör på många yngre kändes också väldigt lockande. Det var många faktorer som kändes väldigt bra, säger Lucas.

- Jag är en skridskostark mittfältare som kan spela på många positioner. Jag sliter hårt och är jobbig på mina motståndare samtidigt som jag försöker göra mina medspelare så bra som möjligt.

De kommande två åren kommer vi att få se Lucas i den svartvita dräkten.

- Först och främst så vill jag få till det sportsligt. Det känns väldigt inspirerande med Magnus som ny tränare och den trupp vi har. För min egen del vill jag se en sportslig utveckling och ta större kliv som spelare, avslutar Dalin.

 

Klubbchef Rafi Markarian om Dalins påskrift:

Lucas är en hårt jobbande, smart spelare med bra spelförståelse och fin skridskoåkning. Han är allround och kan användas som ytterhalv eller på mittfältet. En spelare med stor potential och jag är övertygad om att han kommer att blomma ut i den svartvita dressen.

 

Kontraktsläget i herrtruppen

Två år kvar på kontraktet
Albin Altberg, Benjamin Pizzoni Elfving, Eric Hagberg, Hannes Edlund och Lucas Dalin

Ett år kvar på kontraktet
Albin Airisniemi, Daniel Berlin, Elliot Hellström, Jesper Sundving, Joel Engström, Marcus Öhman, Oliver Hellgren, Topi Saukkonen och Wille Larsson

Senaste nyheter