Magnus Brodén är herrlagets nya huvudtränare

8 April 2024

Efter sju år är han tillbaka i Sandviken och SAIK Bandysom huvudtränare för vårt herrlag.

- Det var inte så mycket att fundera på. Jag pratade med några i SAIK och det kändes väldigt spännande samtidigt som det passade bra i mitt livspussel. Man blir stolt och glad att få frågan att komma hit igen, säger Magnus.

Säsongen 2016/2017 var Magnus senast i SAIK. Även då hade han rollen som huvudtränare men hans uppgift ser lite annorlunda ut idag.

- Det är såklart stor skillnad. Då var det ett lag som skulle vinna SM-guld, ett lag för yttersta toppen. Idag är det ett ungt lag med några äldre spelare som jag hoppas ska kunna driva laget framåt samtidigt som vi ska utveckla de yngre och bli bättre givetvis.

- Vi ska få till träningskulturen hårt och vi ska kunna förstå vad som krävs för att komma till semifinal och final. Laget kanske inte är redo för det än men vi ska göra allt för att komma dit. Det finns en grundkultur här uppe att man ska gå långt och den ska vi få tillbaka.

Målet för kommande säsong är tydligt – få till defensiven.

- Målet är först och främst att vi ska få till ett eget spel på offensiv planhalva men mest av allt så ska vi få till defensiven. Förra säsongen släppte SAIK in sex mål i snitt i grundserien och ännu mer i slutspelet och då vinner man sällan matcher. Vi ska få till en bra defensiv och då kommer vi att ta fler poäng vilket kommer att resultera i bättre resultat, avslutar Brodén.

Klubbchef Rafi Markarian om Brodén:

Det känns helt rätt att få in Magnus i ledarstaben kommande säsong. Han besitter en rutin och en bandykunskap som kommer att betyda otroligt mycket framför allt för våra yngre killar men även för hela laget. Magnus har dessutom följt laget under en lång period så han har bra koll på spelarnas styrkor och kvalitéer. 

Senaste nyheter