Lucas Mossberg är svartvit 2024/2025!

23 April 2024

Egna talangen Lucas Mossberg har skrivit ett ettårskontrakt med SAIK Bandy.

Lucas är fostrad i Sandvikens AIK och har gått hela vägen från bandyskolan upp till herrlaget.

- När säsongen tog slut så var tankarna lite spridda om var jag skulle spela men efter att jag pratat med SAIK så kändes det självklart att jag skulle vara kvar, säger Lucas.

Mossberg tillhörde herrlaget redan förra säsongen och fick stort förtroende av ledarstaben. Samtidigt gjorde han sitt sista år som junior och hann med några matcher i P19.

- Det var en bra och lärorik säsong. Jag hade en rolig sista tid med juniorlaget och fick chansen även i herrlaget så jag känner att jag utvecklades väldigt mycket under säsongens gång.

Nu tar Lucas klivet upp från juniorbandyn till att bli en seniorspelare på riktigt.

- Det känns lite konstigt att inte vara junior längre men samtidigt ska det bli väldigt kul. Jag hoppas såklart att vi ska gå så långt som möjligt och vara med i de stora matcherna. För min egen del känner jag att jag vill utvecklas så mycket som möjligt och verkligen ta vara på chansen jag har fått, avslutar Mossberg.

Klubbchef Rafi Markarian om Lucas förlängning:

Otroligt kul att en spelare som är fostrad i SAIK väljer att förlänga sitt kontrakt. Lucas har under säsongen haft en framträdande roll i vårt P19-lag och kombinerat det med spel och träning med herrlaget. Han har visat att han har kvalitéer för att vara en del av herrlaget och med rätt utveckling har han chansen att bli ett namn för framtiden.

Senaste nyheter