Emma Forsberg har skrivit ett nytt ettårskontrakt!

30 April 2024

SAIK Bandy och Emma Forsberg är överens om en förlängning på ett år.

Säsongen 2023/2024 blev annorlunda för Emma då hon drogs med en dålig balansnerv och lång rehabiliteringstid.

- Ja usch! Säsongen blev inte alls som jag hoppades och ville på grund av sjukdomen. Det är såklart aldrig roligt när något förstör de förhoppningar man har och jag var såklart besviken. Jag ville träna och spela men samtidigt så var jag så dålig ända fram till mitten på december så det inte fanns någon tanke på att bandy skulle fungera. Ju bättre jag mådde desto mer längtade jag efter att kunna vara med ordentlig. Jag fick försöka vara delaktig och vara med och bidra med det lilla jag kunde och glädjas med laget i deras framgångar, säger Emma.

- Hela laget har hjälpt mig mycket i arbetet att komma tillbaka. Alla har hela tiden varit peppande, hjälpsamma och omtänksamma. Laget har gjort det enkelt för mig att känna mig som en del av gänget även fast jag inte riktigt kunde vara det på det sätt jag önskade och ville.

Efter en lång rehab kunde Forsberg komma tillbaka och spela slutet av säsongen.

- Det var så härligt att jag kunde komma tillbaka till träningarna och att dessutom få möjlighet att spela matcher var över förväntan. Jag mår bra nu och känner mig redo för en ny säsong. Jag ser fram emot en försäsong med träning för att under längre tid bygga tillbaka bättre styrka och kondition.

”Foppa” är lagets mest rutinerade spelare och hon går nu in på sin 17:e säsong i den svartvita dressen.

- Bandy är helt enkelt fantastiskt roligt. Det inspirerande att vara i en så fin grupp och ett så bra lag och sträva efter framgångar tillsammans!

- Jag hoppas på en säsong med mycket glädje där vi tillsammans fortsätter att bygga vidare på allt från föregående säsong. Fortsätter vi ha lika kul, slita för varandra och jobba tillsammans så tror jag att kommande säsong blir riktigt roligt och intressant med mycket framgångar, avslutar Forsberg.

Klubbchef Rafi Markarian om Forsbergs förlängning:

I Emmas påskrift får vi behålla mycket rutin och trygghet i laget. Emma är en stabil och tuff försvarare som inte kliver undan i första taget. Hon hade en tuff inledning på föregående säsong men nu ska hon förhoppningsvis kunna vara med och köra fullt ut från start.

Senaste nyheter